15.5.2016

Vendredi au Château de Versailles

Viimeinen päivä on Suomeen lentämistä vaille valmis. Suuri seikkailu on lopuillaan ja kaikki ovat edelleen hengissä. Ennen kuin aletaan kuitenkaan yhtään sen haikeammaksi, kerrataan vielä aamupäivän tapahtumia, sillä heti syötyämme aamupalan suuntasimme RER-junalla kohti Versaillesin kaupunkia ja siellä sijaitsevaa Versaillesin palatsia. Aurinkokuningas Ludvig XIV (Louis XIV) rakennutti palatsin nykyiseen loistoonsa metsästysmajana toimineesta pienemmästä 'linnasta'.
Alkubriiffin jälkeen kaikki hajaantuivat omille teilleen kiertämään palatsia ja sen kuuluisia puutarhoja. Allekirjoittanut ehti juosta ihailemaan Grande Trianon ja Petit Trianon -palatseja kauempana itse pääpalatsista. Kyseisten palatsien läheisyydessä sijaitseva pienempi, mutta silti valtava, puutarha maatiloineen, paviljonkeineen ja eläimineen oli ehdottomasti näkemisen arvoista.
Versaillesissa olisi riittänyt katsottavaa ja ihmeteltävää useamman päivän edestä, mutta aikataulun ollessa joustamaton, oli osa jätettävä seuraavaan kertaan. 
Nyt kaikkien istuessa jo koneessa on hyvä hengähtää hetki, antaa jalkojen palautua kaikesta kävelemisestä ja muistella mennyttä viikkoa.
-Minttu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti