23.5.2017

Ranskan opiskelijoiden matka Pariisiin 15.5.-18.5.2017

Vääksyn Yhteiskoulun ranskan opiskelijat tekivät jälleen tänä keväänä matkan Pariisiin. Tässä Yhden opiskelijan muistelua matkalta:

Bonjour de Paris!

Ensimmäinen kokonainen päivä Pariisissa on takana. Aamulla heräsimme ja söimme aamupalaa hotellilla. Puoli kymmenen aikaan suuntasimme kohti metroa ja Eiffel-tornia. Metrossa oli kuumaa ja huono ilma, mutta maanpäällisiltä osuuksilta näki hyvin maisemia. Eiffel-torni oli hieno ja paljon vaikuttavampi näky kuin olimme ajatelleet. Onneksi siellä ei ollut kovin  pitkiä jonoja ja pääsimme melko nopeasti ylös torniin. Ensin menimme hissillä tornin toiseen kerrokseen, 115 metrin korkeuteen, josta osa vielä panikoinnin jälkeen jatkoi matkaa ylös 275 metrin korkeuteen. Eiffel-tornin jälkeen kävelimme Seine-joen rantaan ja menimme jokiristeilylle aasialaisten kanssa. Risteilyllä paahtavan auringon armoilla näimme monia vanhoja ja hienoja rakennuksia. Risteilyn jälkeen lähdimme auringon polttamina takaisin hotellille, sillä olimme kaikki hetkellisen välikuoleman tarpeessa. Hetken lepäiltyämme lähdimme Bouillon Chartier  -nimiseen ravintolaan syömään. Ruoka oli hyvää. Ruokailun jälkeen menimme vielä Champs Elysées -kadulle. ja kävimme katsastamassa riemunkaaren, joka oli sekin "ihan hieno".

Toisena päivänä oli vähintään yhtä lämmintä ja aurinkoista kuin edellisenäkin. Aamulla kävelimme hotellilta Rue Mouffetardille, joka on yksi Pariisin vanhimmista kaduista. Latinalaiskorttelin jälkeen menimme metrolla Louvreen, jonne jouduimme jonottamaan jonkin aikaa. Louvressa näimme Mona Lisan ja monia muita taideteoksia eri aikakausilta. Eksyimme myös pari kertaa, mutta se ei menoa haitannut. Louvresta kävelimme Seine-joen rantaa pitkin kohti Notre Damen katedraalia. Ihastelimme kirkkoa ja puluja ulkopuolelta, mutta pitkien jonojen takia emme menneet sisälle vaan jatkoimme matkaamme kahvilaan ja Shakespeare and Company -kirjakauppaan. Lopuksi menimme vielä kiertelemään Luxembourgin puistoon, joka oli suuri ja todella kaunis. Sen jälkeen palasimme hotellille. Hotellilta monet lähtivät vielä katsastamaan Italie Deux -ostoskeskuksen, mutta jotkut jäivät hotellille lepuuttamaan jalkojaan. Illalla menimme syömään läheiseen ravintolaan, jonka nimi on päässyt unohtumaan. Ruoka oli kuitenki hyvää.  Matka on ollut todella mukava ja se on mennyt aivan liian nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti