25.4.2013

Am Donnerstag

Guten Morgen !! Tää rämäpääjengi heräs hyvillä mielin ja on valmiina uuteen sikamakeeseen päivään ! Aamupala starttas perinteisesti 8.30. Sen nautittuamme otimme metron (U-Bahnin) ja suuntasimme nokkamme kohti Charlottenburgin linnaa. Linna oli rakennettu 1600- luvulla, kun eräs mies tahtoi vähän lahjoa Charlotte vaimoaan ..:p Linna oli vaatimaton kesäasunto..:) Sisään maksoi 8e per pää, mutta oli kyllä näkemisen arvoinen !

Kello näytti kahta iltapäivällä ja oli vapaa-ajan vuoro ! Kaikki suuntasivat minne lystäsivät ja porukka levisi ympäri Berliiniä. Tytöt (+Henri) lähtivät tietenkin kaupoille ja pojat herum gehen :D Testissä oli Berliiniläiset jäätelöt, hedelmäsmoothiet, currywurstit, Starbucks- antimet, Hard Rock- Café, KaDeWen herkkuosastot (järkyttävän ihanat suklaatiskit ahh) ja paikalliset katukauppiaat tulivat tutuiksi. :) Hannele vietti laatuaikaa Dagmarin kanssa ja myös suurin osa meistä saksanpuhujajunioreista uskaltautui vaihtamaan ajatuksia Dagmarin kanssa, go me ! (Ps. Hannelesta kaivattiin blogiin kuvia todistukseksi että Frau R voi hyvin, mutta voin näillä valtuuksillani kertoa, että hän on meidän 12 "juu nou peipin" hyvissä käsissä :p)

Vapaa-ajan jälkeen jalkoja painoi jo jonkin verran (onhan takana jo kolme päivää taukoamatonta kävelyä). Päätimme kuitenkin käydä vielä Sandarmer Marktilla. Se oli aukio, jossa oli kaksi upeaa kirkkoa. :) Lopuksi käveltiin vielä piiiitkääään nähdäksemme Tachelesin. Se on vanha tavaratalo, jonka autioituessa sen valtasivat taiteilijat. Talo on siis täynnä vaihtoehtotaidetta. Me ei päästy sisään, mutta jo ulkoasu sai ihoillemme kylmiä väreitä! Sitten nappasimme raitiovaunun (Strassenbahnin) ja hyvästelimme Dagmarin. Suunnattiin hotellille ja lepuutimme jalkoja pienen hetken kunnes taas mennään ! Vähän punaa poskeen (vissiin vaan tytöt ?;p) ja ulos syömään ! Viimeisenä iltana päätimme antaa lähiravintolle uuden mahdollisuuden( sama paikka, josta ekassa kirjoituksessa puhuin). Päätös osoittautui oikeaksi, sillä ruoka oli hyvää ja palvelu miljardi kertaa parempaa kuin edeltävänä kertana, yay !:)

Nyt kello lähenee puolta yhtätoista ja taitaa tän ryhmän päivä taipua lähelle nukkumatin tapaamisaikaa. Iltapesuille ja hotellin pehmeisiin sänkyihin viimeistä yötä nukkumaan. Aamulla kimpsut ja kampsut kasaan ja viimeistä päivää viettämään! On ollut hienoa lähentyä ryhmänä ja oppia toisista uusia asioita. Pian alkaa taas arki, mutta matka on kyllä ylittänyt odotukset ja antaa lisäpotkua arkeen ! Gute Nacht Finnland, Bis bald ! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti