13.4.2013

Vendredi le 12 avril

Perjantai alkoi sateisissa merkeissä, joten päädyimme ohjelman muutoksiin. Hyppäsimme metroon ja ajoimme linjan päähän la Defensen kaupunginosaan. Edellisenä päivänä näimme saman kohteen Eiffel-tornista käsin: korkeita toimistorakennuksia ja modernia arkkitehtuuria erikoisine patsaineen. La Grande Archen (moderni versio Riemukaaresta) liepeiltä löytyi myös hieno ostoskeskus, jossa kävimme tuliaisostoksilla.

Sade taukosi sopivasti ja pääsimme jatkamaan matkaa Riemukaarelle ja Champs-Elyseelle. Suuri enemmistö kiipesi Riemukaaren huipulle ihailemaan näkymiä (kierreportaat vaativat veronsa). Seuraava sadekuuro karkotti meidät taas metroon ja seuraavaan kohteeseen: Louvreen.

Louvren museossa riitti turisteja ja nähtävää. Museo on ollut viime päivinä paljon otsikoissa taskuvarkaiden takia. Vartijat olivat yhden päivän kuluneella viikolla lakossakin "itä-Euroopasta" tulleiden alaikäisten varkaiden takia. Tilanne on lehtitietojen mukaan pahentunut viimeisen puolentoista vuoden aikana ja vartijat ovat saaneet mittansa täyteen. Kaikessa rauhassa saimme kuitenkin tutkia Louvren aarteita, Milon Venus ja Mona Lisa tuli kuvattua monen kameralla.

Päivä tuntui kaikkien jaloissa, mutta lähdimme silti vielä ulos syömään. Lukiolaisten ryhmä kävi latinalaiskortteleissa ja yläkoulu omana ryhmänään Hannun kanssa myös hotellin lähettyvillä. Listalla oli - rohkeimmilla - etanoita tai sammakonreisiä alkuruoaksi. Uni maistui pitkän päivän päätteeksi!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti