15.4.2013

Matkatunnelmia

Nyt kun istumme täällä lentokoneessa on hyvä miettiä matkaa ja sen kohokohtia.

Matka oli kokonaisuudessaan ihana, mahtava ja mieleenpainuva. Kaikki oli uutta, hienoa, vaikuttavaa, mahtavaa ja suurta. Oli jännittävää yrittää asioida vieraalla kielellä ja kulkea ihmismassojen seassa. Kaikki nähtävyydet olivat upeita, mutta ehkä eniten mieleen jäi Versailles. Matka meni todella hyvin ja hauskaa oli!
- Heli

Haikein ja väsynein mielin istun koneessa, kohta ollaan takaisin kylmässä Suomessa. Silti on kiva palata kotiin ja päästä omaan sänkyyn nukkumaan. Matkalla oppi taas paljon uutta. Kielitaitokin parani ja joutui totaaliselle koetukselle pariisilaisten huonon englannin ja meidän vasta aloittelevien ranskan puhujien takia. Oli kivaa itse hoitaa asiat ja aina edes yrittää ranskaksi asiointia esim. kaupassa tai ravintolassa. Mieleenpainuvin asia oli eilinen risteily Seine joelle josta näimme Eiffel-tornin iltavalaistuksessa ja valoshowssa. Aion ehdottomasti tulla uudestaan käymään Pariisissa, Riikan hyvän Pariisin tuntemuksen ansiosta näimme kaiken haluamamme ja tiedämme minne mennä ensi kerralla. Kiitos Riikalle ja koko ryhmälle mahtavasta matkasta!
- Janika

Matka oli aikamoinen elämys täynnä uutta ja erilaisia kokemuksia. Sen lisäksi, että puhuin ranskaa pääsin myös puhumaan espanjaa sekä portugalia joka oli ihana lisäys matkaan. Mielenpainuvin asia oli Eiffeliin kiipeäminen rappusilla sekä loistava Mouffetardin ruokatori, joka oli täynnä ihanalta tuoksuvia tuoreita ruoka-aineita, herkullisia suklaapuoteja sekä maukkaita juustoja. Pariisin ruokakulttuuri oli todellinen elämys täynnä erilaisia makukokemuksia. Odotan innolla seuraava matkaa mihin ikinä päädynkään. Kiitos kaikille, jotka oli mukana toteuttamassa ja vaikuttamassa tähän matkaan.
- Mariana

Matka oli aivan mahtava kokemus! Mieleenpainuvinta oli maisemat Eiffel-tornista ja torni yövalaistuksessa. Kiireettömät aamiaiset kahvilassa Pariisin keskustassa olivat mukavaa vaihtelua arkeen. Mitään isoja kämmejä ei tullut kielen kanssa, pärjäsimme hyvin. Kaikkialla palvelu oli hyvää ja meihin turisteihin suhtauduttiin ystävällisesti ja kärsivällisesti. Ainoana miinuspuolena oli kassojen palvelun hitaus, Suomessa asiat hoidetaan tehokkaammin. Ruuat olivat onnistuneita, paikallisia erikoisuuksia tuli maistettua. Suosittelemme Pariisiin tutustumista kaikille! Kiitos kaikille ryhmäläisille matkaseurasta! :)
- Minna ja Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti