25.4.2013

Am Mittwoch

Tättärää uus päivä ja uudet kujeet ! Aamupala alko 8.30, mutta n. 10 tunnin yöunilla kaikki selviytyivät ajoissa paikalle,(ainakin ihan melkein.. :p). Saatiin taas mahat täyteen ja siitä oli hyvä ponnistaa pitkään päivään !:)

Lähdettiin paikallisjunalla ( s- Bahnilla ) liikkeelle. Aamupäivän aiheena oli Berliininmuuri. Se oli nähtävyys, jota monet varmasti odottivat, sillä aiheesta on kuullut valmiiksi niin historian- kuin saksantunnillakin. Oli kyllä siistiä nähä pätkä sitä aitoa ja oikeeta muuria ! Kivuttiin myös korkeelle näköalatasanteelle, josta näimme muurien välisen suljetun alueen. :) käytiin vielä East Side Galleryssä katsomassa 1,3km pitkää muurin jäämää.

Otettiin maanalainen (U-Bahn) ja suunnattiin Checkpoint Charlielle. Paikka on rajanylityspaikka idän ja lännen välillä. Muurin ollessa ummessa turistit pääsivät vain siitä läpi. Sekin oli kiva nähdä ! Nälkä alkoi hieman painaa ja käytiin syömässä italiaisessa ravintolassa :) Ruoan tilaaminen onnistui saksaksi ja me aletaan pikkuhiljaa muistamaan juroina suomalaisina lauseen loppuun kohteliaisuussana bitte :p

Ruokailun jälkeen saatiin hieman vapaa-aikaa. Käytiin tsekkaamassa Saksan jättimäinen tavaratalo KaDeWe. Suklaaosasto tosissaan oli näkemisen arvoinen, aivan eri luokkaa kun Suomessa !! Parin tunnin jälkeen kokoonnuttiin taas yhteen ja meidän seuraan liittyi Hannelen kirjeystävä jo melkein 40 vuoden takaa ! Dagmar näytti meille Kaiser Wilhelm Gedächtniskichen ja Hackesche Höfen kauniit sisäpihat. Saksa tosiaan näytti tuolloin parhaat puolensa ilta-auringon loisteessa !

Tultiin hotellille ja aika nopeasti nukkumaan ! Takana taas tapahtumarikas ja mieleenpainuva päivä. Meininki täällä on kiva ja tunnelma hyvä ! Bis Morgen !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti