14.4.2013

Samedi le 13 avril

Aamulla lähdimme ensimmäiseksi kävelyretkelle rue Mouffetard -ruokatorille. Rue Mouffetard on roomanaikainen katu, joka on yksi Pariisin vanhimpia katuja. Kadun varressa oli ihania pikku puoteja, joissa vierailimme. Kadulla oli mm. hienoja suklaakauppoja, juustopuoteja ja muita erikoiskauppoja.

Tauon jälkeen lähdimme RER-junalla kohti Versailles'ta. Ennen linnaan menoa kävimme syömässä. Versailles'in linna oli todella upea ja valtava hienoine kattoineen ja kultauksineen. Versailles'in ulkopuolella oli innokkaita katumyyjiä, jotka yrittivät kuumeisesti kaupata Eiffel-torneja. Katumyyjiä näkyykin kaikkialla Pariisin alueella.

Illalla lähdimme vielä käymään Chatelet'n kauppakeskuksessa kiertelemässä kauppoja.

Matkassamme on askelmittari, jonka mukaan kävelimme 12,9 kilometriä. Keskimääräisesti olemme kävelleet matkan aikana n. 13 kilometriä per päivä. Rakkolaastarit ovat tulleet tarpeeseen!

Minna ja Johanna

Onko parempaa tapaa aloittaa aamua, kuin istua pariisilaisessa kahvilassa ystävien kanssa? Ei varmasti.
Pariisi on mahtava; täynnä ystävällisiä ihmisiä, ihania pikku kahviloita ja hyvää ruokaa, kauniita taloja ja maisemia. Toki jalkoja joutuu käyttämään tavallista enemmän, mutta on se sen arvoista. Harmaat ja sateisen päivätkään ei haittaa, kun ne saa viettää Pariisin taivaan alla.
Ei täältä mielellään pois lähtisi.

Tuittu, Veera ja Susanna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti